Klei en kleikits

6 Product(en)
Meguiar's Smooth Surface Clay Kit

Meguiar's Smooth Surface Clay Kit

Complete kit voor het reinigen/kleien van autolak.

€39,99
Meguiar's Smooth Surface Clay Bar Replacement - 50 gram

Meguiar's Smooth Surface Clay Bar Replacement - 50 gram

Clay voor het reinigen van de lak.

€17,99
Meguiar's Quik Clay Detailing System

Meguiar's Quik Clay Detailing System

Verwijdert boomhars, spuitnevel en industrieel vuil.

€26,99
Autoglym Surface Detailing Clay Kit

Autoglym Surface Detailing Clay Kit

Auto klei kit om uw auto in nieuwstaat te brengen.

€47,19 €45,95
Detail essentials klei doek 30 x 30 cm

Detail essentials klei doek 30 x 30 cm

Gebruik deze klei doek om kleine vuil- of metaaldeeltjes te verwijderen uit uw auto lak.
De doek is meerdere malen herbruikbaar!

€15,95
Marflo Klei 100 gram

Marflo Klei 100 gram

Vervuiling en spuitstoffen kunnen de glans van je voertuig doen verminderen. De Marflo Medium Clay Bar maakt het verwijderen van ingesloten vervuiling gemakkelijk

€8,95
1

Auto kleienVervuiling op voertuigen bestaat uit twee lagen. Als eerste een zichtbare laag die makkelijk te verwijderen is met een autoshampoo of een sterke voorreiniger. Na de reiniging blijft er echter nog een tweede laag minder zichtbaar vuil achter. Deze vervuiling heeft zich in en op de lak genesteld. Dit verwijder je makkelijk met Clay producten. Lees in deze ‘Insight’ waarom je de lak moet kleien en hoe je dit doet.

 

 

WAAROM MOET EEN LAK GEKLEID WORDEN?

 

Na het wassen oogt de auto schoon, maar niets is minder waar. De autolak lijkt glad, maar er bevindt zich nog een tweede laag verontreiniging op en in de lak. De lak voelt dan nog stroef aan door de vervuiling. Deze vervuiling bestaat uit minuscule resten van hardnekkig vuil zoals bijvoorbeeld vogeluitwerpselen, vliegroest, insecten, boomhars en teer. Met het autokleien pak je deze overgebleven vervuilingssoort aan.

 

Wat doet de klei hiermee? De Claybar glijdt langs het oppervlak van de lak en pakt al het vuil op dat er nog op ligt en uitsteekt. Dit vuil blijft aan de klei kleven. De klei producten gebruik je altijd in combinatie met een glijmiddel  Dit zorgt ervoor dat de Claybar soepel over de lak glijdt en verkleint de kans op krasjes.

HOE KLEI JE DE AUTOLAK?

 

Het autoklei proces begint met het grondig wassen van de auto. Gebruik hiervoor een goede shampoo of een voorreiniger, deze zal al veel vuil verwijderen. Nadat de auto volledig is gereinigd kan je de lak controleren of het tijd is voor een behandeling met een Claybar. Zie de tip hieronder.

 

Tip: Om te testen of de lak gekleid moet worden, kan je gebruik maken van een plastic zakje. Steek je hand in het zakje en wrijf dan over de autolak. Deze methode vergroot het stroeve gevoel wanneer er vuil in de lak aanwezig is. Voelt de lak niet glad aan? Dan is het tijd om de auto te gaan kleien.

Het kleien van een lak mag nooit droog gebeuren, de Claybar kan dan hele fijne krasjes in de lak veroorzaken. Omdat de klei van zichzelf plakt en er een zeer fijn schuurmiddel in de Claybar zit, is er een smeermiddel nodig om soepel over de lak te glijden. Spray daarom de lak goed in met een glijmiddel. Wanneer tijdens de behandeling de klei stroef over de lak gaat, moet er meer gebruikt worden. Beweeg de klei licht en soepel over de lak. Oefen geen druk uit op de Claybar. Dit zorgt er niet voor dat je meer vuil verwijderd. Het is voldoende om de claybar voorzichtig over de lak te laten glijden. Het kan wel zijn dat de klei op sommige plekjes niet gemakkelijk glijdt. Dit kan ook veroorzaakt worden door dat er meer vervuiling in de lak zit. Als de Claybar zijn werk heeft gedaan zal de beweging lichter gaan.

 

Wanneer een gedeelte van de lak gekleid is, kan er vuil zichtbaar worden op de Claybar. Draai het blokje dan om of kneed de Claybar door naar een schoon laagje. Wanneer er geen schoon stuk klei meer tevoorschijn komt is het tijd om het blokje te vervangen. Als de klei per ongeluk op de grond valt moet hij worden vervangen om krassen te voorkomen!

 

Ter vervanging van de Claybar kan er ook een doek of handschoen gebruikt worden. Deze zijn voorzien van een kleilaagje zoals op de Claybar. De pad en handschoen hebben dezelfde werking en behalen hetzelfde resultaat als de Claybar. Let op: De Claypad en Clayhandschoen dienen ook in combinatie met glijmiddel gebruikt te worden.

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »